Scholencarnaval als de aftrap van de carnavalsdagen

Op vrijdag 9 februari was het tijd voor het scholencarnaval. Dit feest vond dit jaar plaats in Café-zaal de Koekoek. Naast jeugdprins Mees, Prinses Isis, Adjudant Hugo, Hofdame Teuntje, Hofnar Nemo en de jeugdraad waren ook Prins Roy, Prinses Inge en Adjudant Tom met hun gevolg uitgenodigd.

Voordat het feest in de Koekoek van start ging waren Prins Roy, Prinses Inge en Adjudant Tom te gast op De Sprankel om met de allerkleinste, die nog in het kinderdagverblijf zitten, feest te vieren. Na een uur feesten was het tijd om samen met de jeugd vanaf de Sprankel naar de Koekoek te vertrekken.

Hier werd de start gemaakt van de komende carnavalsdagen. Onder toeziend oog van jeugdprins Mees, Prinses Isis, Adjudant Hugo, Hofdame Teuntje, Hofnar Nemo en de jeugdraad ging het feest van start. De jeugdraad was deze keer zonder steek maar verkleed net als de rest van de aanwezige. De afgelopen week op de Sprankel had al in het teken gestaan van de carnaval. Iedere dag was er weer een andere juf of meester verkleed en kregen de leerlingen aanwijzingen. Deze keer niet de masked singer maar de masked teacher. Vanochtend werden alle maskers afgezet en aanwijzingen uitgelegd en zo werd een voor een duidelijk wie er achter het masker verborgen zat. Na iedere bekendmaking werd er aan het rad gedraaid en was het tijd voor een feestnummer.

Naast de jeugdhoogheden hebben ook de andere steekdragers van de Raopers die aanwezig waren genoten van deze ochtend. We kijken dan ook uit naar de zaterdag als we verder gaan met feestvieren.