Raopers winnen weer bij het prinsenschieten in Gerwen

Zondag 17 december stond de laatste activiteit voor 2023 op het programma namelijk het prinsenschieten bij het Gilde in Gerwen. De Raopers hebben de eer hoog te houden omdat ze de laatste jaren steeds als winnaar uit de strijd komen. De druk lag dus op de schouders van onze hoogheden.

Nadat we gearriveerd waren bij Het Heilig Kruisgilde in Gerwen werd door de kapel Tjonge Jonge de middag ingeluid en was het tijd om het evenement te starten. Nadat de schutters aan de aanwezige waren voorgesteld, namens de Raopers waren Prins Roy, Prinses Inge en Grootvorst René van de partij, kon het schieten bijna beginnen. Traditie getrouw hadden de schutters nog de nodige handicappen voor elkaar verzonnen die varieerde van brillen waar je niets door ziet, gipsen armen en opblaasbanden.

Buiten aangekomen werden eerst de geesten verjaagd door drie rondjes om de paal te lopen en toen werden de eerste schoten afgevuurd. Prinses Inge gaf het goed voorbeeld door een vleugel van de houten vogel af te schieten. Uiteindelijk gaf Prins Roy het genade schot en ging ook dit jaar de hoofdprijs wederom naar de Raopers. Natuurlijk hebben we dit nog goed gevierd samen met het gilde en de Narrekappen.

Kortom een mooie afsluiting van het jaar 2023 op naar volgend jaar met de receptie in Ganzendonck. Voor nu iedereen fijne feestdagen en een goede jaarwisseling.