Ook tweede Wedden dat je Lacht avond een groot succes

Zaterdag 27 januari was het tijd voor de tweede en laatste Wedden dat je Lacht avond van dit seizoen. In een uitverkocht Dorpshuis was het wederom genieten van de kletsers en het overige entertainment.

Net als vorige week begonnen, na het welkomstwoord van Prins Roy d’n Urste en Vorst Maurice, de gele en blauwe dansmariekes met hun garde dans. Hierna was het tijd van de eerste kletser. Ciske de SRV man nam ons mee door zijn uitgebreide en zeer aparte klantenkring en hiermee was de toon van de avond direct gezet. De tweede kletser was een Markmeester die de zaal vertelde over de diverse markten waarin hij gewerkt had en met als slotakkoord de moderne versie van het sprookje Hans en Grietje of beter Hash en Wietje.

Na deze twee kletsers werd door de spreekstalmeester van vanavond, Frans van den Hurk, de Koekwouzenband aangekondigd. Onder begeleiding van deze band werd er in de zaal al een klein feestje gevierd en zat de sfeer er nog beter in. Dit optreden kreeg een vervolg door de showdans van de Blauwe Dansmariekes die verkleed als piraten de zaal in vervoering brachten.

Toontje de pechvogel was de derde kletser die in de ton plaats nam. Hij komt uit de Mortel en was goed geïnformeerd over het reilen en zeilen in Raopersgat. Zo waren enkele raadsleden maar ook Prins Roy onderwerp van deze klets en deze kreeg hiermee een mooi persoonlijk karakter. Het kletsgedeelte van de avond werd afgesloten door de postbode uit Helmond die bezorgd was dat hij niet bezorgd had.

Hierna was het tijd voor een optreden van Ivo van Rossum die met Nederlandstalige meezingers de zaal veranderde in een feestcafé waarna DJ Roy het stokje over nam. Het bleef hierdoor nog lang gezellig en onrustig in het Raopersgat.