Nieuwe Prins van Raopersgat is Roy d’n Urste!

Zaterdag 18 november was het zover en werd er duidelijk wie de nieuwe prins van ’t Raopersgat zou worden. Met Prins Roy d’n Urste gaan we het nieuwe carnavalsseizoen in.

Nadat je jeugdhoogheden gekozen waren en de jeugdraad was geïnstalleerd was het tijd voor de volwassenen. Traditioneel een drukke avond met veel bezigheden. Berry Huijgens, Erik Relou, Peter de Laat, Stan van Bokhoven, Arjan Aalders traden na jaren van trouwe dienst af als raadsleden. Daarnaast was het de eer aan de voorzitter om Maurice Vereijken te installeren als nieuwe vorst waarmee er een waardig opvolger voor Erik Relou is gevonden.

Daarna was er een spectaculair aftreden van de hoogheden van vorig jaar. Prinses Bonnie mocht de teugels in handen nemen en zorgen dat Prins René d’n Twidde onder haar begeleiding het podium mocht verlaten. Vanaf nu is Patrick raadslid en gaat René als grootvorst door het leven. Nadat ook het boerenbruidspaar bekend was geworden kwamen we richting het hoogtepunt van de avond.

De prinsencommissie hadden zich kosten nog moeite bespaard en hadden de inmiddels beroemde Pantaloni Brothers ingehuurd om de nieuwe prins via een film bekend te maken. In de film was te zien dat de prins al op tijd klaar zat om zichzelf te presenteren maar dat hij nog even moest wachten en al zappend langs allerlei TV programma’s en bekende Raopers en Raoperinnekes kwam (zie link: film). Toen zichtbaar werd dat de prins en adjudant in looppas de Koekoek binnen kwamen was al snel duidelijk dat Prins Roy d’n Urste dit jaar de scepter gaat zwaaien in ’t Raopersgat samen met zijn prinses Inge en Adjudant Tom.

Prins Roy d’n Urste is geboren in Oss en heeft zijn jeugd in Beek en Donk doorgebracht. Samen met zijn prinses Inge en zoontjes Loet en Nout wonen ze nu in Lieshout. Roy is werkzaam als zelfstandig timmerman en in zijn vrije tijd trapt hij graag een balletje bij Eli4 of is hij te vinden bij de visvijver. Samen met zijn adjudant Tom Verhees hopen ze op een mooie carnaval met het motto:

“Mi carnaval houwe wai op mi klusse, dan proberen wai d’n dorst te blusse! Nog inne dan…