Geen Prinsenbekendmaking in het Raopersgat!

Het bestuur van CV de Raopers uit Lieshout stond weer voor een moeilijke beslissing……….de huidige beperkingen bieden ook dit jaar weer weinig perspectief voor een mooi carnaval seizoen. De strengere maatregelen worden weer voor een langdurige periode voortgezet en ook daarna  zijn versoepelingen niet vanzelfsprekend. Het belang van de vereniging ligt bij de gezondheid van haar leden en de inwoners van Lieshout en zodoende is er besloten om dit seizoen, 2021-2022, geen nieuwe Prins bekend te maken.

Het merendeel van de geplande activiteiten zal geen doorgang vinden. Dit seizoen worden sowieso de Prinsenbekendmaking, Prinsenreceptie en de WeddenDatJeLacht-avonden geschrapt. De geldende beperkingen bieden de vereniging te weinig ruimte om hier op een goede en verstandige manier invulling aan te geven. Gelukkig heeft de jeugd nog wel op een gepaste manier invulling kunnen geven aan hun bekendmaking en zijn we trots op de gekozen Hoogheden en hun raadsleden. De jeugdcommissie zal er alles aan doen om, waar mogelijk, een activiteit te ontplooien en de kinderen toch een leuke carnaval te bezorgen.

Daarnaast zal de vereniging trachten om de carnavalsgedachte hoog te houden. Zo zal op 12 februari alle inwoners van Lieshout de bekende Glossy aangeboden worden en kan men in ieder geval genieten van de trotse jeugdraadsleden. Daarnaast is de vereniging op de achtergrond druk doende om een nieuwe website te bouwen en gaan ze er van uit dat deze nog dit seizoen wordt gelanceerd.

Toch is er ook nog licht aan het eind van de tunnel. De hoop blijft dat er tijdens carnaval wel ruimte is om een feestje te bouwen. Zoals aangegeven zonder nieuwe Hoogheden maar de vereniging zal hier dan op een ludieke manier invulling aan gaan geven. Want, indien mogelijk, zal er toch een feestje gevierd moeten worden. Immers, het is en blijft carnaval! De hoop blijft dat in ieder geval de optocht gewoon door kan gaan aangezien dit buiten plaatsvindt…..uiteraard zal er tijdig gecommuniceerd worden als er wel iets mogelijk is.

Ook  het schrappen  van de WeddenDatJeLacht-avonden, op 29 januari en 5 februari 2022, doet de vereniging veel pijn. Er stond een geweldig programma en twee topavonden lagen in het verschiet. De reeds verkochte kaarten blijven geldig en kunnen volgend jaar gebruikt worden. Mochten er toch mensen zijn die hun kaartje terug willen geven, kunnen ze dit kenbaar maken door een mail te sturen naar secretariaat@cvderaopers.nl. In overleg zal er dan gekeken worden hoe men een restitutie krijgt.

Al met al weer een grote teleurstelling voor CV de Raopers, maar, nogmaals, gezondheid blijft het belangrijkste in het leven.  De vereniging dankt de nieuwe Hoogheden voor hun begrip en kijkt er naar uit om volgend seizoen, samen met hen, er een geweldig feest van te maken. Maar, dat is voor later want mochten er dit seizoen nog kansen voor het grijpen liggen dan zullen die zeker aangegrepen worden. Alaaf!!

 

Het bestuur van CV de Raopers