Carnavals zondag

De zondag van carnaval staat traditioneel in het teken van de optocht. Ook dit jaar was het weer zover en konden we om 13.11 uur na een onderbreking van 3 jaar eindelijk weer gaan genieten van de optocht.

Dit jaar was de start in het Raopersgat. Bij het opstellen van de wagens en de deelnemers was al snel zichtbaar dat er veel tijd en energie was gestoken in het bouwen van wagens, het maken van pakken en het verzinnen van ludieke thema’s. Zowel het boerenbruidspaar, de jeugdraad en de hoogheden konden genieten van diverse deelnemers die speciaal voor hun iets gebouwd, gemaakt of verzonnen hadden.

Nadat de hele optocht aan de jeugdraad, de raad en de hoogheden voorbij getrokken was, was het tijd om ook zelf op de wagen te gaan staan. Voor de meeste was dit de eerste keer en dat was zichtbaar. Er werd veel gedanst, gezongen en gesprongen op de wagen en hier en daar werd de vering van de wagen goed getest. Natuurlijk had de wagencommissie gezorgd dat alles in orde was en trok de optocht veilig van ’t Raopersgat naar ’t Heidurp. Voor vele kinderen bleek later was dit hét moment van carnaval waar ze het meeste van hadden genoten. Het was ook een genot om naar te kijken waarbij deze goed gevulde wagen met alleen maar lachende gezichten voorbij trok.

In de avond was het tijd voor de prijsuitreiking. In het Raopershuis werden de diverse prijzen uitgereikt en ondertussen werd de avond aan elkaar gepraat door onze vorst Erik Relou. De prijzen werden zowel door de jeugdhoogheden als de prins en adjudant uitgereikt. Kortom een mooie dag om op terug te kijken met dank aan de optocht commissie