Carnavals zaterdag

Zaterdag 18 februari begon het feest al in de vroege ochtend op deze drukke dag. Onder begeleiding van muziek en vele leden werden de hoogheden opgehaald. Een mooie tocht door heel Raopersgat zodat ook direct iedereen weet dat het carnavalsfeest begonnen is. Onderweg werd er veel gelachen en gezongen en de hoogheden ontvingen hun gasten met een hapje of een drankje. Ondanks de voorspellingen hielden we het grotendeels droog en kwamen we rond 11.30 uur aan bij het Raopershuis.

Helaas was er nu nog geen tijd om de vlag te hijsen en vertrokken we direct naar het Heidorp om de carnavalsmis bij te wonen. Onder leiding van pater Wim van Rooden werd het carnaval ook kerkelijk geopend. Na de mis was het tijd voor de sleuteloverdracht welke dit jaar in Ganzegat plaats vond.

Op initiatief van de prinsen van de diverse kernen werden de prinsen in een rubberboot door de raad naar het podium gedragen. Ondanks de grote drukte lukte het iedereen de prins veilig op het podium te krijgen zodat de sleuteloverdracht kon beginnen. Onze prins René d’n Twidde kreeg uit handen van onze burgemeester de sleutel van het Raopersgat waarmee hij officieel het zeggenschap kreeg over ons mooie dorp.

Na de sleuteloverdracht was het in het begin van de avond tijd voor de opening van het jeugdbal maar niet voordat eerst de vlag gehesen werd bij het Raopershuis. Jeugdprins Pieter en jeugdprinses Tessa hielden een openingswoord waarna het feest kon losbarsten. Optredens van zowel de gele als de blauwe dansmariekes, de dans van de jeugdraad, het confettikanon en natuurlijk de nodige polonaises en de hit van dit jaar van Klaplong galmde door de zaal in het Raopershuis. Het was dan ook jammer dat dit rond 21.30 uur weer ten einde was.

De meeste kinderen gingen zich opmaken voor de zondag terwijl de volwassenen het feest nog hebben voortgezet in Café – Zaal de Koekoek. Tot in de late uurtjes was het hier nog feest en was zichtbaar dat iedereen weer blij was dat het carnavalsfeest dit jaar weer gewoon van start was gegaan.