Carnavals maandag

Maandag 20 februari staat in het teken van de Boerenbruiloft, Kindercarnaval, Pulle Vulle en natuurlijk het Jeugdbal.

Voor de volwassenen was het vroeg dag. Om 10 uur in de ochtend begon de optocht van het boerenbruidspaar. Nadat paard en wagen waren gearriveerd kon de optocht langs de diverse horeca in Raopergat van start gaan. Na een korte stop bij Cafe van Lieshout, Cafe – Zaal de Koekoek, de Franciscushof en BBC was het tijd om koers te zetten naar de Prinsenhof. Op de Prinsenhof werd de traditionele balkonscene ten tonele gebracht met prachtige plaatjes tot gevolg.

Na deze scene trok de stoet naar het Raopershuis waar de huwelijksvoltrekking plaats vond in de middag. Het was een drukke middag in Raopersgat want terwijl het huwelijk gesloten werd was ook het Pulle Vulle bij de Koekoek en het kindercarnaval bij BBC gestart. Alle evenementen werden druk bezocht wat mooi is om te zien.

In de avond was het tijd voor het jeugdbal in het Raopershuis. Ook nu trok de hele jeugdraad, de dansmariekes, de raad en de hoogheden binnen om het feest te openen. Net als zaterdag ging ook nu het dak er af. Onder leiding van de jeugdhoogheden werden polonaises gelopen en werd het podium getest op stevigheid bij Klaplong. Nadat het jeugdbal was afgelopen werd de avond door de volwassenen voortgezet bij de Koekoek waar het wederom gezellig was en het feest tot in de late uurtjes doorging.