Carnavals dinsdag

En dan is het al weer dinsdag, de laatste dag van het carnavalsfeest. De middag wordt ingevuld door de Gardisten tijdens de traditionele Gardistenmiddag.

Tijdens deze middag kunnen de gasten genieten van diverse optredens. Zangers Thilly beet de spits af en dat was direct raak. De zaal kwam direct los wat een voorbode was voor een mooi feest. Zowel lokaal talent als Natasja Migchels en Lars van Bokhoven maar ook de kinderen van de hoogheden hebben laten zien wat ze kunnen. Dit werd aangevuld met optredens van zowel de gele als de blauwe dansmariekes en natuurlijk de verkiezing van de Raoper van ’t Jaor. De eer was dit keer aan Coen Verbakel om deze prijs in ontvangst te nemen. De middag werd afgesloten met optredens van de Supertolle en Zanger Bas.

De avond begon met het Jeugdbal. Was het de eerste dagen al een groot feest deze laatste dag was de jeugd helemaal niet meer te stoppen. Wederom werd het podium getest op stevigheid en ook in de zaal werd er volop feest gevierd. Helaas aan alles komt een eind en rond de klok van 21 uur was het tijd voor de jeugdraad en de jeugdhoogheden om af te treden. Natuurlijk niet voordat de ouders van de jeugd eerst de dans van de jeugdraad op het podium ten tonele brachten. In kleine groepjes werd de jeugdraad “uitgekleed” en nadat de steek van onze jeugdprins Pieter was afgenomen was het jeugdcarnaval afgelopen………………… Tenminste dat dachten we want ook zonder steek, strikje of officiële functie ging het feest gewoon door en was de jeugd niet van de dansvloer af te krijgen.

Rond 23 uur was het tijd voor het afsluitend woord van Prins René d’n Twidde. In een emotioneel afscheidswoord, waarin hij vele mensen bedankten voor dit mooie carnavalsseizoen, bracht hij het carnavalsseizoen tot een mooi einde maar niet voordat buiten de vlag gestreken werd en het Raopershuis weer door het leven gaat als het Dorpshuis.