Carnaval in de Franciscushof

Zoals inmiddels traditie starten we de carnavalsdagen met het Carnaval in de Franciscushof in Lieshout. Een mooie gelegenheid om de mensen in die wonen of regelmatig deelnemen aan de activiteiten in de Franciscushof en niet altijd kunnen deelnemen aan het carnaval toch te betrekken bij dit mooie feest.

Nadat Prins René d’n Twidde met zijn gevolg was binnengetrokken en het openingswoord had gedaan werd de vloer vrijgemaakt voor de gele dansmariekes die voor de zaal tot twee keer toe een mooie dans lieten zien. Wat in deze traditie ook niet kan ontbreken is een optreden van het Aauw Hermenieke. Met hun muziek, die voor vele gasten heel herkenbaar is, zorgen ze voor de nodige sfeer in de zaal.

Uniek aan deze avond was dat wij getuige waren van het allereerste optreden van de jeugdkapel Alles Kitzz (zie foto). Hierin zitten kinderen vanuit Lieshout maar ook vanuit Aarle-Rixtel en Beek en Donk. Dat het hun allereerste optreden was, was nergens aan te merken. Dat onze jeugdprins Pieter deel uitmaakt van deze groep maakt het natuurlijk extra bijzonder. Zo zijn wij niet alleen getuige geweest van dit unieke eerste optreden maar ook hebben we gezien dat er weer voldoende talent in aantocht is voor de kapellen.

Het laatste woord of moet ik zeggen de laatste noot van de avond was van het Aauw Hermenieke. We kijken terug op een mooie avond en een mooie start van de komende carnavalsdagen.