C.V. De Raopers gaan een feestje bouwen!

C.V. De Raopers gaan een feestje bouwen!

Lieshout – Gelukkig zijn de versoepelingen die tijdens de persconferentie zijn aangekondigd positief gestemd, hierdoor zien wij als carnavalsvereniging zeker kansen om toch carnaval te gaan vieren. Er is inmiddels een programma opgesteld dat de mogelijkheid biedt om een prachtig feestje te gaan bouwen in Raopersgat.

Inmiddels is bekend dat er in het zuiden geen optochten plaats zullen vinden, hierdoor zijn wij ook genoodzaakt om onze plannen door te schuiven naar het volgende seizoen 2022/2023. Dit is natuurlijk erg jammer, maar wij als carnavalsvereniging zien nog voldoende mogelijkheden om carnaval niet stilletjes voorbij te laten gaan. Nu we dit jaar geen prins hebben, zal er tijdens de carnaval iedere dag een regent aanwezig zijn. Deze regenten zijn bekende personen uit de raopersgatse gemeenschap die met alle plezier en enthousiasme het voortouw willen nemen.
Zaterdag 26 februari gaan we onze jeugdhoogheden en de regent van de dag (Anke Thielen) ophalen en aansluitend natuurlijk de vlag hijsen. In de middag is er een jeugdbal van 13.00 t/m 16.00 uur in café/zaal de Koekoek.
Zondag 27 februari zullen wij te gast zijn bij het kindermatinee met de grote Ome Karel Show. Aansluitend om 16.30 uur zal door regent Erwin Biemans de prijsuitreiking van de loterij, straat- en huisversiering bekend gemaakt worden.
Maandag 28 februari zijn wij weer te gast bij de Koekoek voor een biercantus met entertainment (kaartverkoop via de Koekoek). Natasja Mighels zal deze dag als regent de scepter zwaaien over Raopersgat. Natasja zal aansluitend gezellig aanwezig zijn bij het jeugdbal (met DJ Roy) van 18.00 t/m 21.00 uur.
Dinsdag 1 maart is de organisatie in handen van de Gardistenbond, die traditioneel het Raoperke gaan wassen op de heuvel en daarna de “Raoper van ’t jaor” bekend maken. Om 14.30 uur is er een Gardistenbal in café/zaal de Koekoek. Om 18.30 uur zullen de jeugdhoogheden aftreden en wordt aansluitend de vlag weer neergehaald om de carnaval weer af te sluiten. Wij hopen als carnavalsvereniging u graag bij een van bovenstaande activiteiten te mogen verwelkomen. De regent van deze dinsdag is niemand minder dan Frans v.d. Hurk.

Straat- en huisversiering
Elk jaar zijn wij weer op zoek naar de “skonst versierde straot” en het “skonst versierde huis”. Dus meld je aan via secreatariaat@cvderaopers.nl en geef aan of je met de straat of huis prijs mee wilt doen. De uitslag en prijsuitreiking vindt plaats op zondag 27 februari.

Carnavalsvereniging De Raopers organiseert haar activiteiten rekening houdend met de op dat moment geldende RIVM richtlijnen.