Zondag… tijd voor de optocht

Zondag 11 februari stond in het teken van de optocht. Het weer werkte mee en zowel de optocht commissie als de wagen commissie hadden kosten nog moeite bespaard om er een mooie dag van te maken.

Dit jaar vertrok de optocht vanuit ’t Heidurp en deze ging om 13 uur van start. Jeugprins Mees, Prinses Isis, adjudant Hugo, Hofdame Teuntje, Hofnar Nemo, Prins Roy, Prinses Inge en Adjudant Tom stonden vooraan om te zien wat er allemaal voorbij kwam. Dit jaar was er veel jeugd aanwezig dus de toekomst van de optocht lijkt gegarandeerd. Er was weer veel zorg en aandacht besteed aan de wagens en loopgroepen.

Toen de optocht aan de hoogheden voorbij getrokken was namen alle hoogheden en de jeugdraad plaats op de prinsenwagen die ook dit jaar weer mooi versiert was. Op de wagen werd er flink feest gevierd en onder begeleiding van Adjudant Tom schommelde de wagen regelmatig van links naar rechts. Door het mooie weer stond er veel publiek langs de kant en was het een mooi feest.

In de avond was het tijd voor de prijs uitreiking. Henny Scheepers en Emmeliek Bouwmans waren de presentatoren van de avond. De uitslag zien je hieronder en zoals gewoonlijk werd er nog lang nagepraat over de uitslag. De avond werd afgesloten bij de Koekoek waarna iedereen zich ging opmaken voor de maandag die in het teken staat van de boerenbruiloft, jeugdcarnaval en camping kitsch. CV de Raopers bedanken iedereen voor de inzet en creativiteit hopelijk zien we iedereen volgend jaar weer terug.

Uitslag optocht

 • Jeugd
  1e prijs Eli-mo-13-2, 2e prijs De Barbies en 3e prijs Blauwe clubske.
 • Individueel en duo
  1e prijs Zo Mar, 2e prijs Marlene en Marjan Verbakel en 3e prijs Buurvrouw.
 • Kleine groepen
  1e prijs de Annies, 2e prijs de Hurkjes en 3e prijs Blingo
 • Grote groepen
  1e prijs CBR, 2e prijs Golden Oldies en 3e prijs Harmonie.
 • Wagens
  1e prijs de Verslete Slipper en 2e prijs OK Moi.
 • Carnavaleske prijs
  De Annies
 • Aanmoedigingsprijs
  De Barbies.